nano servis
Nano Servis Telefon 0212 570 90 02
Nano Servis Whatsapp Hattı 0505 020 28 68

iPhone 7 Ses Arızası Çözümü




iPhone 7 ses arızası genelde darbelerden kaynaklı olup çok az durumlarda ise kendiliğinden oluşan ve bu modele özgü kronikleşmiş bir arızadır.

Anakart üzerinde bulunan ve cihazın tüm ses fonksiyonlarını yöneten (kulaklık sesi, zil sesi, mikrofon sesi, hoparlörün deaktif durumda olması vs.) Audio entegresi' nin aşırı ısınıp soğumasından ve darbeler sonucunda kristal bir yapıya sahip olan bu entegrenin bozulmasından kaynaklanan elektronik bir arızadır.

Onarımı ise Yüksek derece elektronik bilgi ve beceri gerektiren bir durumdur. Çünkü, cep telefonlarının anakartlarında yeterli alan olmadığıdan dolayı entegreler anakart' ın her iki tarafınada dizilerek üretilmektedir. Darbe ve sıvı temaslarına maruz kaldığında anakart'ın ve devrelerin bozulmaması için EPOXI denilen koruyucu bir madde ile entegrelerin üzeri kaplanmaktadır. Arızalı olan elektronik parçanın değiştirilebilmesi için epoxi denilen bu malzemenin dikkatlice temizlenerek entegrenin değişmesi gerekmektedir, aksi takdirde yapılacak olan yanlış bir işlem anakart' ın üzerinde bulunan data yollarının hasar almasına sebebiyet vermektedir bu da cihazın onarımını imkansız hale getirmektedir.

Bu risklerden dolayı anakart arızaları gerekli, elektronik eğitimleri almış ve belge sahibi Profesyonel teknisyenlerimiz tarafından yapılmaktadır.

NANO SERVİS
Teknik Servis
Ön Cam Değişimi
Ekran Fiyatları
DESTEK
İletişim
Hakkımızda
Bizi Takip Edin    youtube pinterest facebook instagram

Nano Servis - Akıllı Telefon ve Tablet Teknik Servisi

Kartaltepe Mah. İncirli Cad. Akbulut İş Merkezi No:6/55-56
Bakırköy / İSTANBUL

Telefon 0212 570 90 02    Whatsapp 0505 020 28 68